BitShares

Wat is BitShares?

BitShares (BTS) is als een decentraal financieel netwerk met een actieve gemeenschap en bijbehorende cryptovaluta. Daarnaast beschikt BitShares over Graphene, een bijzondere blockchain technologie. Via BitShares is het mogelijk om te handelen in cryptomunten. Hierbij kunnen slimme munten of bitAssets worden gebruikt als onderpand. Omdat deze slimme munten zijn gekoppeld aan fiat real-world valuta’s is het mogelijk om de beweging van de munten te voorspellen.

BitShares is een software en is daarmee volledig onafhankelijk en is beschikbaar voor iedereen in het publieke domein. Daarnaast is het een zogenaamde Ledger: een database die bestaat uit alle balansen van rekeningen en transacties die zijn uitgevoerd. Dit maakt BitShares volledig transparant en zorgt ervoor dat iedereen inzage heeft in wat er speelt. Tevens is deze database beveiligd met cryptografie en kan geen misbruik worden gemaakt van het systeem.

In tegenstelling tot andere cryptomunten, wordt BitShares aangemerkt als crypto equity. BitShares zijn eigenlijk geen valuta, maar aandelen. Deze kan het beste worden vergeleken met Ethereum, NXT en NEO.

Hoe is BitShares ontstaan?

BitShares is ontwikkeld door Dan Larimer, een Amerikaanse programmeur en ondernemer, en opgericht in juli 2014. Toentertijd werd BitShares beschouwd als revolutionair, omdat het mogelijk was honderdduizenden transacties per seconde uit te voeren doordat smart contract parallel aan elkaar kunnen worden uitgevoerd.

Welk doel dient de munt?

BitSharesBitShares kan worden beschouwd als zogenaamd blockchain gereedschap bestaande uit verschillende lagen voor het verwezenlijken van een eerlijk financieel systeem met eigen programmeerbaar geld.

Binnen dit netwerk kan crypto equity zowel worden aangemaakt als verhandeld zonder de tussenkomst van banken. Hierdoor is de gebruiker vrij van rentseeking derde partijen.

Monetair

BitShares heeft een maximaal aanbod van 3.600.570.502 munten. Huidig zijn 2.627.160.000 munten in circulatie, wat ongeveer 73% van het maximum is. Er wordt gebruik gemaakt van Proof-of-Stake. Er komen dus munten bij door het staken van munten.

Waar kan je de munt verhandelen?

BTS is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is Etoro. Er zijn echter nog meer platformen waar BTS direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in BTS.

Foto: iStock/NicoElNino

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws