agenda1 Gisteren hebben we een aantal belangrijke macrocijfers vanuit de Eurozone ontvangen. Vandaag gaat de aandacht vooral uit naar de Amerikaanse handelsbalans.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse bedrijfsbestellingen 09:00 uur

De Duitse bedrijfsbestellingen meet de wijziging in het euroniveau van de nieuwe bedrijfsbestellingen voor zowel duurzame als niet-duurzame goederen in Duitsland. Een stijgende trend kan een expansie van de Duitse economie indiceren. Dit Duitse macrocijfer wordt een stuk beter verwacht dan vorige maand. Vorige maand hadden we een notering van -1,7% terwijl er nu op een groei van 1% wordt gerekend.

  • Industriële productie Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

De industriële productie meet de wijziging in de totale output van de productie in het VK. Het geeft ons een goede indicator van de kracht van de productiesector. De verwerkende industrie maakt ongeveer 80% uit van de totale industriële productie. Dit macrocijfer wordt een stuk beter verwacht dan vorige maand. Toen hadden we een notering van -1,3% terwijl er nu op een groei van 0,6% wordt gerekend.

  • Handelsbalans Amerika 14:30 uur

De handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de Amerikaanse groei. Import geeft een indicatie van binnenlandse vraag. Omdat buitenlanders binnenlandse valuta moeten kopen om te betalen voor de exportproducten van het land, kan dit een aanzienlijk effect hebben op de USD. De Amerikaanse handelsbalans wordt nagenoeg onveranderd verwacht op -44,70B. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Comments