agenda1 We hebben een aantal drukke dagen achter de rug liggen. We sluiten de week af met een rustige dag in de agenda. Alleen vanuit Duitsland ontvangen we een belangrijk macrocijfer. De verwachting is echter dat dit macrocijfer voor weinig beweging gaat zorgen. Met andere woorden moeten de beurzen het vandaag vooral op eigen krachten gaan doen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse PPI 09:00 uur

De Duitse productieprijsindex (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten, uitgezonderd voeding en energie. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Bij de PPI wordt er gekeken naar drie productiegebieden: ondernemingen gebaseerd op industrie, commodity-based ondernemingen, en toeleveringsbedrijven. Wanneer de producenten meer betalen voor goederen en diensten, zijn ze geneigd om de hogere kosten op de consument te verhalen, zodat de PPI als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie wordt beschouwd. Dit Duitse macrocijfer wordt ongewijzigd verwacht op -0,8%.

  • Lopende rekening Eurozone 10:00 uur

De lopende rekening index meet het verschil in waarde tussen geïmporteerde en geëxporteerde goederen, diensten, en rentebetalingen (export min import). Dit zijn seizoensgezuiverde gegevens. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de groei in de Eurozone. Import geeft een indicatie van de binnenlandse vraag. Het goederenaandeel is hetzelfde als het handelsbalanscijfer. Omdat buitenlanders binnenlandse valuta moeten kopen om voor exportproducten van het land te betalen, kan dit een aanzienlijk effect hebben op de EUR. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 16,5B (vorige maand 13,1B). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties