agenda1 We hebben een week achter de rug met veel beweging. Vooral op donderdag beleefden we een opmerkelijke dag. ’s Ochtends stonden de Europese beurzen nog netjes in het groen, maar aan het einde van de middag moesten ze in het rood sluiten. Deze week kunnen we opnieuw spektakel verwachten. We ontvangen enorm veel belangrijke macrocijfers die voor de nodige bewegingen kunnen gaan zorgen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse CPI 14:00 uur

De Duitse consumptieprijsindex (CPI) meet de wijziging in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om wijzigingen te meten in het consumentengedrag en de inflatie in Duitsland. Dit macrocijfer wordt verwacht op -0,1%.

  • Basis PCE prijsindex Amerika 14:30 uur

De basisprijsindex van de persoonlijke consumptie uitgaven (PCE)meet de wijzigingen in de kostprijs van goederen en diensten gekocht door de consument met het oog op consumptie, uitgezonderd voeding en energie. De prijzen worden gewogen volgens de totale uitgave per item. Het meet de prijswijzigingen vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om wijzigingen in het koopgedrag en de inflatie in de VS te meten. Dit macrocijfer wordt onveranderd verwacht op 0,1%.

  • Voorlopige huisverkopen Amerika 16:00 uur

NAR’s voorlopige huisverkoopcontracten index (PHSI) meet de wijziging in de activiteit van huiscontracten. Het is ontwikkeld als voorlopend indicator van de huizenactiviteit. Het is gebaseerd op ondertekende onroerend goed contracten voor bestaande eengezinswoningen, condo’s en co-ops. Een getekend contract wordt niet geteld als een verkoop totdat de transactie gesloten is. De index houdt in zijn telling geen rekening met de nieuwe constructies. Dit Amerikaanse macrocijfer wordt slechter verwacht op -0,6% (vorige maand 3,3%). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties