agenda1 Vandaag is de agenda goed volgeboekt. De afgelopen dagen hebben we te maken gehad met weinig belangrijke macrocijfers, maar daar komt vandaag een verandering in.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse inkoopmanagersindex 09:30 uur

De Duitse inkoopmanagersindex (PMI) meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de productiesector. Elke notering boven 50 indiceert expansie, terwijl een notering onder 50 recessie aangeeft. Hij geeft een indicatie van de gezondheid van de productiesector en groei van de productie in Duitsland. Handelaars bekijken deze enquêtes nauwgezet omdat inkoopmanagers gewoonlijk een vroege toegang hebben tot gegevens over de prestaties van hun bedrijf, wat een voorlopende indicator kan zijn voor de totale economische prestaties. Dit macrocijfer wordt iets slechter verwacht op 49,5 (vorige maand 49,9).

  • Productie PMI Eurozone 10:00 uur

De industriële inkoopmanagersindex (PMI) meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de verwerkende sector. Elke notering boven 50 indiceert een expansie van de verwerkende sector, terwijl een notering onder 50 een recessie aangeeft. Het geeft een indicatie over de gezondheid van de verwerkende sector en productiegroei in de Eurozone. Dit macrocijfer wordt iets slechter verwacht op 49,9 (vorige maand 50,3).

  • Diensten PMI Eurozone 10:00 uur

De diensten inkoopmanagersindex (PMI) gepubliceerd door Markit, meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de dienstensector. Elke notering boven 50 indiceert expansie, terwijl een notering onder 50 recessie aangeeft. Het geeft een indicatie van de gezondheid van de dienstensector in de Eurozone. Dit macrocijfer wordt iets slechter verwacht op 52,0 (vorige maand 52,4).

  • Kleinhandelsverkopen Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

De kleinhandelsverkopen is een maandelijkse meting van alle door de handelaars verkochte goederen gebaseerd op een steekproef van kleinhandelszaken van verschillende soort en grootte in het VK. Het is een belangrijke indicator van consumentenuitgaven en ook gecorreleerd met het consumentenvertrouwen en wordt beschouwd als snelheidsindicator van de economie in het VK. Dit macrocijfer wordt slechter verwacht op -0,1% (vorige maand 0,4%). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?