agenda1 Ook vandaag is de agenda weer goed volgeboekt. Gisteren hebben we een aantal overtuigende macrocijfers mogen ontvangen vanuit de Eurozone. Eindelijk konden de Europese macrocijfers de verwachtingen van de waarnemers verslaan. Ook vandaag staan er weer een aantal belangrijke macrocijfers op het programma.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Werkloosheidscijfer Groot-Brittannië 10:30 uur

Het werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking die actief werkzoekend en bereid is tot werken gedurende de laatste 3 maanden in het VK. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 5,9% (vorige maand 6%).

  • CPI jaarlijks Eurozone 11:00 uur

De consumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om het koopgedrag en de inflatie in de Eurozone te meten. Dit macrocijfer wordt onveranderd verwacht op 0,3%.

  • Basis CPI maandelijks Amerika 14:30 uur

De basisconsumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten uitgezonderd voeding en energie. De CPI meet de prijswijzigingen vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om de wijzigingen in het koopgedrag en inflatie in de VS te meten. Dit macrocijfer wordt slechter verwacht op 0,1% (vorige maand 0,2%).

  • Rentevoetbeslissing Amerika 20:00 uur

De beslissing over de kortetermijnrentevoet door het Federaal Open Markt Comité (FOMC). De beslissing om de rentevoet te bepalen hangt grotendeels af van de groeiverwachting en inflatie. Het voornaamste doel van de centrale bank is het bereiken van prijsstabiliteit. Hoge rentevoeten trekken buitenlanders aan voor de beste risicovrije return van hun geld, wat de vraag naar de valuta van het land drastisch kan doen stijgen. Aansluitend aan dit rentbesluit zal Janet Yellen een toespraak gaan geven. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?