agenda1 De afgelopen week was de agenda goed volgeboekt. Het belangrijkste evenement was natuurlijk het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. De FED koos er voor om de rente ongewijzigd te laten. Janet Yellen kon vervolgens door middel van haar toespraak de beleggers overtuigen van haar goede bedoelingen. Als gevolg daarvan stegen de beurzen flink in waarde. Deze week ontvangen we ondanks de kerstdagen nog een flink aantal belangrijke macrocijfers.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse importprijzenindex 09:00 uur

De Duitse importprijzenindex meet de wijziging in de prijs van de importproducten in Duitsland. In feite meet hij de inflatiegraad van de geïmporteerde producten. Hoe hoger dit cijfer, hoe sterker de invloed op de inflatie. Dit macrocijfer wordt verwacht op -0,5% (vorige maand -0,3%).

  • Bestaande huizenverkoop Amerika 16:00 uur

De bestaande huizenverkoop meet de verkoop van de bestaande residentiële gebouwen op jaarbasis gedurende de voorafgaande maand. Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat bijdraagt tot de analyse van de economie als een geheel. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 5,23M.

  • Consumentenvertrouwen Eurozone 16:00 uur

Het consumentenvertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de consument in de economische activiteit. Het is een voorlopende indicator voor de voorspelling van de consumentenuitgaven, dat een groot deel is van de totale economische activiteit. De notering wordt geconcludeerd uit een enquête onder zo’n 2.300 consumenten in de landen in de Eurozone met de vraag om de verwachtingen voor de economie in de toekomst te analyseren. Een hogere notering duidt op een groter optimisme bij de consument. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op -11,0. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties