agenda

De laatste dag in de agenda is alweer aangebroken. Gisteren kregen we een aantal belangrijke Amerikaanse macrocijfers en vandaag is het weer de beurt aan Amerika om ons te overtuigen. We ontvangen vandaag opnieuw een aantal macrocijfers die voor enige beweging kunnen gaan zorgen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse CPI 09:00 uur

De Duitse consumptieprijsindex (CPI) meet de wijziging in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om wijzigingen te meten in het consumentengedrag en de inflatie in Duitsland. Dit cijfer wordt onveranderd verwacht op -0,1%.

  • PPI Amerika 14:30 uur

De Producenten Prijs Index (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Bij de PPI wordt er gekeken naar drie productiegebieden: ondernemingen gebaseerd op industrie, commodity-based ondernemingen en toeleveringsbedrijven. Wanneer de producenten meer betalen voor goederen en diensten, zijn ze geneigd om de hogere kosten op de consument te verhalen, zodat de PPI als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie wordt beschouwd. Dit cijfer wordt iets slechter verwacht op 0,1% (vorige maand 0,6%).

  • Michigan Consument Sentiment 15:55 uur

De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit. Het wordt afgeleid uit een enquĂȘte onder ongeveer 500 consumenten. Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument. Deze maand wordt dit cijfer beter verwacht. Vorige maand hadden we een notering van 81,9 terwijl er nu wordt gerekend op een notering van 83. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties