agenda1 Gisteren was het behoorlijk druk in de agenda. Ook kwam gisteren de voorzitter van de centrale bank van Amerika aan het woord. Vandaag is dat opnieuw het geval. Janet Yellen gaat opnieuw om 16:00 uur een toespraak houden. Hier moet u dus opnieuw rekening mee houden.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Werkloosheidscijfer Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

Het werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking die actief werkzoekend en bereid is tot werken gedurende de laatste 3 maanden in het VK. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt. Het werkloosheidscijfer wordt beter verwacht op 6,5% (vorige maand 6,6%).

  • PPI Amerika 14:30 uur

De Producenten Prijs Index (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Bij de PPI wordt er gekeken naar drie productiegebieden: ondernemingen gebaseerd op industrie, commodity-based ondernemingen en toeleveringsbedrijven. Wanneer de producenten meer betalen voor goederen en diensten, zijn ze geneigd om de hogere kosten op de consument te verhalen, zodat de PPI als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie wordt beschouwd. Dit Amerikaanse macrocijfer wordt een stuk beter verwacht dan de vorige maand. Toen hadden we een notering van -0,2% terwijl er nu wordt gerekend op een groei van 0,2%.

  • Beige Book Amerika 20:00 uur

Het Fed Beige Book is een rapport over de actuele economische gang van zaken in elk van de 12 Federale Reserve districten over de gehele VS. Het geeft een beeld van de economische trends en uitdagingen in de VS. Het wordt 8 keer per jaar gepubliceerd, 2 weken voor elke FOMC meeting. Dit rapport wordt gebruikt door het FOMC voor haar beslissing over de kortetermijnrentevoeten. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Comments