Snap Inc. wist aan het begin van maart een notering te bemachtigen op Wall Street. De afgelopen jaren zijn er heel wat internetaandelen naar de beurs gehaald die nog nooit winst hebben gemaakt en zo ook Snap Inc. Door deze opmerkelijke beursgangen kregen sommige beleggers weer even het idee dat we te maken hadden met dezelfde euforie die we ook net voor het uitbreken van de internetzeepbel zagen.

Het beursfeestje van Snap Inc. was niet bepaald van lange duur. Tijdens de eerste twee handelsdagen wist het internetaandeel flink in waarde te stijgen, maar de dagen daarna werd er een dalende trend in gang gezet die tot op de dag van vandaag nog steeds intact is.

Wat gaat er met Snap Inc. gebeuren?

Snap Inc. heeft op dit moment te maken met een stormloop aan beleggers dat speculeert op een verdere prijsdaling van het aandeel. Dit negatieve sentiment is de afgelopen tijd groter geworden als gevolg van de tegenvallende dagelijkse gebruikers van Snapchat. Op dit moment is er sprake van een totale ‘short-positie’ van meer dan 1 miljard dollar.

snapchat

Wat veel beleggers echter niet weten, is dat er nog twee keer aandelen van Snap Inc. worden uitgegeven. Deze zogenoemde ‘post-IPO’ vindt plaats op 31 juli en 31 augustus. Op de bovenstaande tabel is te zien hoe andere technologieaandelen reageerden tijdens de ‘post-IPO’.  Het aandeel Yelp wist daarbij in positieve zin te verrassen, maar de andere aandelen kenden met name een teleurstellende ‘tweede beursgang’.