waarde-goud_7

Wall Street heeft een paar bijzonder sterke jaren achter de rug, waarbij de belangrijkste indices zich wisten te herpakken van de kommer en kwel verbonden aan de Great Recession van enkele jaren geleden. Elke correctie biedt de kans om een paar flink afgestrafte aandelen aan boord te halen.

Recent vond er op de Amerikaanse beurzen een correctie plaats die sommige aandelen harder geraakt heeft dan anderen. Sommige van deze aandelen zijn duidelijk oververkocht en koersherstel valt in de komende weken niet uit te sluiten. Hier zijn 4 aandelen die in aanmerking komen voor een ritje, met daarbij de opmerking dat succes niet gegarandeerd kan worden. Eldorado Gold Corp. (NYSE: EGO) zat in het hoekje waar de slagen vallen en dat had natuurlijk alles te maken met de correctie in de goudprijs. Maar RBC Capital Markets is van mening dat het slechte nieuws nu wel in de koers verrekend zit en verhoogde het advies van Sector Underperform naar Sector Perform, met een koersdoel van 9 dollar.

Niet alleen bij het goud liggen kansen weggelegd

Orbitz Worldwide Inc. (NYSE: OWW) is volgens Oppenheimer koopwaardig, de rating werd opgetrokken van neutraal naar kopen. Het aandeel heeft een gezonde correctie achter de rug en noteert nu ruimschoots onder de psychologisch belangrijke kaap van 10 dollar. Oppenheimer ziet de koers terug stijgen tot 9,50 dollar. Silver Spring Networks kreeg recent een koopadvies van Raymond James. Het koersdoel voor dit aandeel is 13 dollar, maar sommige analisten zien een zelfs nog groter potentieel voorhanden. Hierbij wel de opmerking dat Silver Spring Networks bezwaarlijk een veilig aandeel kan genoemd worden. Zogenix Inc. (NASDAQ: ZGNX) kreeg eveneens een koopadvies van Oppenheimer en dit naar aanleiding van de aanvraag voor de commercialisatie van een nieuw geneesmiddel bij de FDA. Het koersdoel bedraagt slechts 2,50 dollar, wat betekent dat de koers vanaf de huidige niveaus ongeveer in waarde kan verdubbelen. Er zijn meer koopwaardige aandelen in de goudsector – Download de gratis Trading Gids