agenda1 Gisteren was de agenda goed volgeboekt. We ontvingen een aantal belangrijke PMI cijfers vanuit de Eurozone. Een aantal Eurozonelanden wisten de verwachtingen te verslaan, maar anderen ook weer niet. Vandaag is het wat rustiger in de agenda.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Inkoopmanagersindex van de bouw Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

De inkoopmanagers index van de bouw (PMI) van het Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS) meet het activiteitenniveau van de aankoopmanagers in de bouwindustrie. Elke notering boven 50 indiceert een expansie van de productie in de bouwsector, terwijl een notering onder 50 een recessie in de productie van de bouwsector indiceert. Het geeft een indicatie van de gezondheid van de bouwsector in het VK. Handelaars analyseren deze enquêtes nauwkeurig omdat aankoopmanagers gewoonlijk de eerste toegang hebben tot gegevens over de prestaties van hun bedrijf, wat een voorlopende indicator kan zijn van de totale economische prestaties. Dit macrocijfer wordt iets slechter verwacht op 63,5 (vorige maand 64,2).

  • Handelsbalans Amerika 14:30 uur

De handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de Amerikaanse groei. Import geeft een indicatie van binnenlandse vraag. Omdat buitenlanders binnenlandse valuta moeten kopen om te betalen voor de exportproducten van het land, kan dit een aanzienlijk effect hebben op de USD. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op -40,00B. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?