Op dit moment hebben we te maken met een Bull Market die al meer dan 8 jaar van kracht is. In het jaar 2009 wist Wall Street een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat moment gerekend zijn we flink in waarde gestegen. Toch ging deze enorme stijging niet zonder slag of stoot. Ook in de toekomst moeten we rekening houden met een serieuze correctie.

Tot dusver zijn we dit jaar niet echt geconfronteerd met serieuze correcties. Voor het laatst hadden we eigenlijk in het jaar 2016 te maken met de nodige schokbewegingen. Denk bijvoorbeeld maar aan de koersschommelingen rondom de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen.

Correctie ligt ook dit jaar op de loer

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat we tijdens deze achtjarig durende stierenmarkt al meermaals te maken hebben gehad met de nodige correcties. De huidige trend is eigenlijk heel bijzonder, want al meer dan 17 maanden hebben we niet meer te maken gehad met een serieuze correctie.

Deze grafiek laat echter zien dat we te allen tijde voorbereid moeten zijn op een beurscorrectie. Ondanks het feit dat we dit jaar nog niet te maken hebben gehad met een noemenswaardige correctie, is de kans klein dat deze trend zich ook in de nabije toekomst zal gaan voortzetten.