Het blijft opvallend stil op de cryptomarkt. Nochtans staat de sector bol van de positieve ontwikkelingen. Het is behoorlijk vreemd te noemen. De cryptosector staat vandaag veel verder dan 12 maanden geleden terwijl de koersen veel lager staan. Het is deze typische kuddementaliteit die ervoor zal zorgen dat de meeste beleggers opnieuw de volgende opwaartse beweging zullen missen.

Een jaar geleden zong de cryptosector nog ‘Hoera en Hoezee’. De kleine belegger kon voor de eerste keer in zijn leven investeren vóór het grote geld. Ondertussen hebben vele kleine beleggers het speelveld weer verlaten, net nu het grote geld klaar staat om de markt te overspoelen.

Het begon al in augustus.

Intercontinental Exchange (ICE) – moederholding boven ’s werelds grootste aandelenmarkt (de New York Stock Exchange) – lanceert een nieuw bedrijf: Bakkt. Met de oprichting van Bakkt wil ICE samen met Microsoft, Boston Consulting Group en Starbucks van Bitcoin een globale, betrouwbare munt maken met een brede aanvaarding.

Maar beleggers besloten liever cryptomunten te dumpen omdat de Amerikaanse beurswaakhond geen enkele Bitcoin-ETF goedkeurde.

Comeback Cryptomunten: Shortlist met 3 Crypto’s

De grote crypto goed-nieuws-show

In september volgde dan het bericht dat Gemini een eigen Stablecoin lanceerde.

De Gemini dollar is een gereguleerde stablecoin die wordt gelanceerd via het ethereumnetwerk. Iedere Gemini dollar is gedekt door een echte Amerikaanse dollar. Volgens de gebroeders Winklevoss biedt de Gemini dollar de stabiliteit van de USD en de snelheid van een cryptomunt.

Recent volgde dan het nieuws dat een van de grootste vermogensbeheerders in de Verenigde Staten klaar staat met een deur om het grote geld binnen te laten.

Op het Bloomberg’s Institutional Crypto event kondigde Fidelity aan dat ze een nieuwe unit hebben opgericht voor de bewaring van digitale assets, waaronder crypto. En ze maken er een punt van om een hoofdrol te spelen in deze technologische revolutie.

Dit zijn allemaal zeer belangrijke maatregelen voor de cryptomarkt, maar de koersen doen niets.

Een tweet van Ran Neuner, crypto-expert bij CNBC, vat het als volgt samen.

Ben jij al klaar voor de volgende golf in de cryptosector? Deze keer met het échte – grote – geld.

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)