agenda

We hebben een opmerkelijke week achter ons liggen. In het begin van de week wisten de beurzen nog in een rap tempo te stijgen, maar aan het einde van de week werden deze winsten nagenoeg prijs gegeven. De beursagenda was de afgelopen week flink gevuld met stuwende macrocijfers. Maar deze macrocijfers wisten uiteindelijk ook niet echt te overtuigen. Vooral de Amerikaanse macrocijfers waren niet echt overtuigend. Ook het conflict in Oekraïne zorgt op dit moment voor angst onder de beleggers. Vandaag is de agenda niet zo vol gevuld. Wel ontvangen we vanmiddag een belangrijk cijfer vanuit Amerika.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse importprijzenindex 09:00 uur

De Duitse Importprijzenindex meet de wijziging in de prijs van de importproducten in Duitsland. In feite meet hij de inflatiegraad van de geïmporteerde producten. Hoe hoger dit cijfer, hoe sterker de invloed op de inflatie. Dit cijfer wordt iets slechter verwacht dan vorige maand. Vorige maand hadden we nog een notering van -0,1% terwijl er deze maand wordt gerekend op -0,2%.

  • Voorlopige huisverkopen Amerika 16:00 uur

NAR’s Voorlopige Huisverkoopcontracten Index (PHSI) meet de wijziging in de activiteit van huiscontracten. Het is ontwikkeld als voorlopend indicator van de huizenactiviteit. Het is gebaseerd op ondertekende onroerend goed contracten voor bestaande eengezinswoningen, condo’s en co-ops. Een getekend contract wordt niet geteld als een verkoop totdat de transactie gesloten is. De index houdt in zijn telling geen rekening met de nieuwe constructies. Bij dit cijfer wordt nooit een voorspelling gedaan. Wel kunnen we zien dat het cijfer van de vorige maand -0,8% was. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?