Er werd al maanden uitgekeken naar de lancering van de nieuwe iPhone-lijn. Deze week heeft deze onthulling eindelijk plaatsgevonden en Tim Cook toverde de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X uit zijn hoge hoed. Op de beursvloer verdween de feestvreugde vrij snel na de lancering. Is dat een teken voor verdere zwakte voor het aandeel Apple?

Gisteren lieten wij weten dat Apple normaal gesproken op de beursvloer niet zo goed presteert kort na de lancering van nieuwe iPhones. Wat dat betreft is het dus niet vreemd dat we de afgelopen handelsdagen de nodige zwakte hebben gezien bij Apple. Toch laat Mark Newton via See it Market weten dat de grafiek van Apple wijst richting een verdere daling.

Meer onheil voor Apple op komst?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van See it Market, is te zien dat het aandeel Apple al jaren beweegt binnen een stijgend trendkanaal. Uiteraard is dat een goed teken, want dat betekent dat zolang dit kanaal intact blijft we mogen rekenen op een hogere koers. Maar, op deze grafiek is ook te zien dat we onlangs zijn afgeketst van de weerstandslijn. En de voorgaande keren dat dit het geval was, kregen we te maken met een forse daling.

Apple heeft tot nu toe dit jaar een geweldige beursprestatie afgeleverd, maar deze grafiek laat zien dat hier wellicht een ommekeer in gaat komen.