Aeternity

Wat is Aeternity?

Aeternity (AE) is een platform voor slimme contracten en werkt samen met nieuwe technologieën, zoals Internet-of-Things, Fintech en decentrale handelsplatformen. “Slimme contracten die schaalbaar zijn en communiceren met real-world data. Aeternity is een nieuwe blockchain technologie geprogrammeerd om ongeëvenaarde efficiëntie, transparant beleid en globale schaalbaarheid te leveren.”, zegt de officiële website van Aeternity.

Aeternity maakt gebruikt van een consensus protocol die een hybride is van Proof-of-Work en Proof-of-Stake. Bij deze hybride versie is het zelfs mogelijk om met de smartphone munten te mijnen en daarom biedt Aeternity ongeëvenaarde decentralisatie.

Hoe is Aeternity ontstaan?

Yanislav Malahov is de oprichter van Aeternity. Yanislav stond in 2013 mede aan de oprichting van Ethereum en werkte onder andere met Vitalik Buterin. Nu wil Yanislav een betere versie van Ethereum creëren en doet dit met Aeternity. Het project is gefinancierd met een ICO die duurde van 29 mei 2017 tot en met 19 juni 2017. Met deze is ongeveer 24.500.000 dollar opgehaald.

Welk doel dient de token?

AeternityAeternity is een nieuwe generatie platform voor slimme contracten en focust zich op anonimiteit, veiligheid en lage transactiekosten.

Anonimiteit is van belang omdat bedrijven die transacties doen of met slimme contracten werken dit niet altijd publiek willen maken. De token bereikt deze anonimiteit door te werken met state channels. De veiligheid wordt bereikt door de ‘state-of-the-art’ cryptografische structuren en ongeëvenaarde decentralisatie. Lage transactiekosten worden ook bereikt doordat er state channels worden gebruikt.

Daarnaast heeft de token een beleid dat wordt bepaald door mensen. De belanghebbenden, zoals de mijners en token-houders, bepalen het beleid rondom de token.

Verder maakt Aeternity gebruik van Oracles. Deze Oracles geven input voor slimme contracten. Bijvoorbeeld wanneer een slim contract 10 euro uitkeert wanneer het warmer is dan 10 graden Celsius. Een slim contract komt dit te weten doordat een Oracle zegt dat het bijvoorbeeld 15 graden Celsius is en daarom keert het slimme contract de 10 euro uit.

Monetair

Aeternity heeft een maximaal aanbod van 273.685.830 tokens. Huidig zijn er 233.020.472 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 85%. Door middel van Proof-of-Work zullen er meer tokens bij komen, alleen is het onduidelijk op welke snelheid er tokens bij komen.

Waar kan je de token verhandelen?

AE is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Eerst zullen er Bitcoins moeten worden gekocht via bijv. LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in AE.

Foto: iStock/PHOTOGraphicss

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws