Aelf

Wat is Aelf?

Aelf (ELF) is een computer besturingsprogramma voor gedecentraliseerde applicaties. Op de site van Aelf staat: “Gedecentraliseerd cloud computer bockchain netwerk”. Aelf wil gedecentraliseerde applicaties (die nu bij lange na nog niet commercieel en toegankelijk zijn) toegankelijk maken voor het grote publiek. Daarvoor moeten er wel schaalbaarheid kwesties moeten worden opgelost.

Aelf maakt gebruik van een consensus protocol die een combinatie is van Proof-of-Work en Proof-of-Stake.

Hoe is Aelf ontstaan?

Aelf is opgericht door de Chinees Ma Haobo. Hij is ook oprichter van Hoopox en ex-CTO van GemPay. Daarnaast is hij lid van ‘Bockchain Experts Commision of Chinese Institute of Electronics’.

Aelf heeft zich gefinancierd met een private sale voor verschillende investeerders. Deze private sale startte op 21 december 2017 en er zijn toen 55.000 ethers opgehaald

Welk doel dient de token?

AelfDe token wil decentrale applicaties commercieel maken. Om dit mogelijk te maken moet de schaalbaarheid van de decentrale applicaties verbeterd worden. Aelf wil dit oplossen door een main-chain te hebben en daarnaast verschillende side-chains. Elke side-chain zal voor een verschillend einddoel dienen.

Daarnaast zullen de nodes elk een verschillend doel dienen om zo efficiënter te werken.

Monetair

Aelf heeft een maximaal aanbod van 1.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 250.000.000 tokens in circulatie. De huidige 25% tokens in circulatie is verkocht in de private sale. Daarnaast is een andere 25% van de tokens toegekend aan de Aelf Foundation, 16% is toegekend aan het team, 12% is gereserveerd voor marketingdoeleinden en airdrops, 10% is toegekend aan adviseurs en partnerschappen en 12% is beschikbaar voor uitgifte middels mijnen of staken.

Waar kan je de token verhandelen?

ELF is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de token wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst Bitcoins aan te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in ELF.

Foto: iStock/chaofann

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws