BitcoinSV

Wat is BitcoinSV?

BitcoinSV is dus gebaseerd op dezelfde software als die van de Bitcoin en Bitcoin Cash. Zo is er een beperkt aanbod van 21 miljoen coins en maakt het gebruik van Proof-of-Work. Ook kan je de verschillende munten met dezelfde miningmachines (ASIC’s) delven.

Maar er is ook een belangrijk verschil tussen de munten, namelijk de blokgrootte. De blockchain van een cryptomunt bestaat uit een ketting van verschillende blokken. In deze blokken worden de transacties die op de blockchain plaatsvinden genoteerd. Hoe groter de blokken, hoe meer transacties er in kunnen. Waar de Bitcoin een limiet van 1MB heeft, heeft BitcoinSV een limiet van 2GB!

Er worden dus enorm grote blokken toegelaten. Dat heeft voordelen, want hierdoor zou de blockchain meer transacties moeten kunnen verwerken. Ook zouden bedrijven applicaties op een blockchain met een grote blokken kunnen bouwen.

In een update die gepland staat voor februari 2020 zou de bloklimiet zelfs volledig moeten verdwijnen. Dan zullen miners op het netwerk met elkaar bepalen hoe groot blokken maximaal kunnen worden.

Toch heeft de enorme blokgrootte ook een nadeel. Want door grotere blokken groeit het databestand van de blockchain. Hierdoor zal de blockchain veel centraler wordt. Terwijl de Bitcoin voor een decentraal netwerk staat. Dit kan je bijvoorbeeld meten met het aantal full nodes die de blockchain valideren.

Hoe is BitcoinSV ontstaan?

BitcoinSV, oftewel Satoshi’s Vision, is een afsplitsing van Bitcoin Cash. Bitcoin Cash is op zijn beurt weer een afsplitsing van de Bitcoin. De reden voor de hardfork van BitcoinSV en Bitcoin Cash waren updates die het Bitcoin Cash-camp wouden doorvoeren. BitcoinSV zag niets in deze updates. Daarnaast wilde prominente figuren van deze munt terug naar de originele softwarecode van de Bitcoin, zoals Sathosi Nakamoto deze introduceerde.

Welk doel dient de munt?

BitcoinSV wil de visie van Satoshi nastreven. Dat is volgens de het prominente figuur achter de coin, Craig Wright, fungeren als een globaal betalingsnetwerk. De Bitcoin opereert momenteel meer als een globaal netwerk om je waarde mee op te slaan, in plaats van transacties. Transacties spelen ook een belangrijke rol op het Bitcoin-netwerk, maar zijn niet zo belangrijk als het opslaan van je waarde.

BitcoinSV wil daarom wel een betaalnetwerk zijn, waar men op grote schaal hun munten kan spenderen en ontvangen.

Foto: Bitcoinsv

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws