Dentacoin

Wat is Dentacoin?

Dentacoin (DCN) is een token die de tandartsenindustrie wilt hervormen. Door gebruik te maken van de blockchain moet het contact tussen de patiënt en tandarts makkelijker verlopen. Omdat het contact makkelijker verloopt, zal Dentacoin overbodige partijen, zoals verzekeraars, buitenspel zetten.

Dentacoin is namelijk een platform die gebruik maakt van slimme contracten op de blockchain van Ethereum . Het is een ERC20 token.

Hoe is Dentacoin ontstaan?

Dentacoin is opgericht door Prof. Dr. Dimitar Dimitrakiev. Het project heeft zich gefinancieerd middels een pre-sale die van 1 juli 2017 tot en met 1 augustus 2017 duurde en een ICO die van 1 oktober 2017 tot en met 1 november 2017 duurde. Met de ICO is 2.100.000 dollar opgehaald.

Welk doel dient de token?

DentacoinDentacoin heeft als doel om tandartszorg toegankelijk te maken voor iedereen. Daarnaast wil het de kosten in de tandarts industrie flink verlagen.

Ook wil Dentacoin de industrie transparant maken door gebruikers enquêtes in te laten vullen of een tandarts een beoordeling te geven. In ruil hiervoor krijgt men dan Dentacoins waarmee men het volgende tandartsbezoek kan bekostigen.

Monetair

Dentacoin heeft een maximaal aanbod van 8.000.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 325.226.613.094 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 4%. 1% van het maximale aanbod is uitgegeven in een pre-sale en 3% is uitgegeven in de ICO. 76% van het maximale aanbod zit op slot. De overige 19% is toegekend aan het team en andere belanghebbenden.

Waar kan je de token verhandelen?

DCN is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is HitBTC.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals HitBTC, omwisselen in DCN.

Foto: iStock/farakos

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws