DAICO

De DAICO is een idee voorgesteld door Vitalik Buterin in begin 2018. Het is een verbeterde versie op een ICO en heeft enkele kenmerken van een DAO. Het geeft meer controle aan investeerders en zal ontwikkelaars van ICO’s meer prikkels geven om het uiteindelijke product te ontwikkelen.

Wat is een DAICO?

Een DAICO is een soort ICO. Het geeft investeerders stemrecht over wat er met het opgehaalde geld precies gebeurt. Hierdoor zullen ontwikkelaars meer verantwoordelijkheid krijgen en zullen investeerders veel minder onzekerheid hebben dat het ontwikkelingsteam fraudeert.

DAICOWanneer de DAICO geld ophaalt bij investeerders werkt deze hetzelfde als een ICO. Echter wanneer de sale eindigt, gaat een DAICO anders in haar werk. Het smart contract achter de DAICO zal na de sale per seconde een bepaald aantal ethers of bitcoins (of anders) uitgeven aan het team. Dit wordt bepaald met een bepaalde variabele in het smart contract genaamd de ‘tap variabele’.

Verder kunnen de investeerders van een DAICO de geldkraan verder open zetten als zij daarin overeenstemmen. Wanneer het ontwikkelingsteam het niet lukt een product te ontwikkelen kunnen de investeerders ook kiezen om het geïnvesteerde geld terug te vorderen.

Voordelen DAICO ten opzichte van een ICO

Een DAICO heeft enkele voordelen ten opzichte van een ICO:

  • Er hoeft geen centrale partij te worden vertrouwd die men als investeerder niet kent.
  • Het geld wordt over een gespreide periode uitgegeven aan het ontwikkelingsteam.
  • Er is de mogelijkheid om het geïnvesteerde geld terug te vorderen wanneer er geen werkend product wordt geleverd.
  • Investeerders kunnen vertrouwen uitspreken in het ontwikkelingsteam en het team belonen door de geldkraan verder open te zetten.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock/chaofann

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws