Decred

Wat is Decred?

Decred (DCR) staat voor decentraal krediet. Decred heeft als focus om een cryptovaluta te zijn waar op een decentrale manier waarde kan worden uitgewisseld. Waar bij andere cryptovaluta’s de macht slechts bij enkele entiteiten ligt, wil Decred dit verbeteren.

Wat Decred speciaal maakt is het hybride consensus protocol van Proof-of-Work en Proof-of-Stake. Dit hybride consensus protocol moet Decred helpen decentraal te blijven, omdat er meer verschillende entiteiten nodig zijn om tot consensus te komen.

Hoe is Decred ontstaan?

Decred heeft in tegenstelling tot veel andere munten geen ICO gehad, omdat men vond dat een ICO voor te veel centralisatie zorgt. Company 0 – het bedrijf achter Decred – en de developers zijn voor de kosten van het project opgedraaid. Daarnaast is er een pre-mine geweest, waardoor Company 0 en de ontwikkelaars deze kosten terug konden verdienen.

Welk doel dient de munt?

DecredDecred dient als een decentraal platform om waarde uit te wisselen en dit bereikt het door het hybride consensus protocol. In dit protocol krijgen Proof-of-Work miners een groter deel van de blok opbrengst dan de Proof-of-Stake entiteiten die staken.

Alleen hebben de Proof-of-Stake entiteiten meer stemrecht dan de Proof-of-Work entiteiten wanneer er een belangrijke beslissing moet worden genomen over het beleid van de munt. Hierdoor kunnen Proof-of-Work entiteiten niet makkelijk de meerderheid van stemmen krijgen voor hun commerciële belang. Dit was bijvoorbeeld een probleem bij Bitcoin.

Monetair

Decred heeft een maximaal aanbod van 21.000.000 munten. Huidig zijn er 7.145.743 munten in circulatie. Dit is ongeveer 34%. Door middel van Proof-of-Work en Proof-of-Stake zullen er meer munten bij komen. Decred is gefinancierd met een pre-mine. De ontwikkelaars en Company 0 kregen 850.000 munten tegen 0,49 dollar, wat 4% van het totale aanbod is. Daarnaast was er een airdrop van 850.000 munten verspreid over 2.972 geïnteresseerde participanten.

Waar kan je de token verhandelen?

DCR is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Eerst zullen er bitcoins moeten worden gekocht via bijv. LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoin direct kan worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in DCR.

Foto: iStock/monsitj

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws