Genesis Block

Wat is een Genesis Block?

Het Genesis Block is het eerste blok van een blockchain en dus het begin. De term Genesis Block staat ook wel bekend als Block 0. Het dient dus als fundering van de gehele blockchain en kan daarom als meeste belangrijke blok worden gezien.

Verder kunnen Genesis Blocks een bepaalde boodschap hebben ingevoerd door de ontwikkelaar van de bepaalde blockchain. Bij een ICO worden vaak alle verkochte munten uitgegeven in het Genesis Block.

Bitcoin

Genesis BlockHet bekendste Genesis Block is die van Bitcoin. Deze werd gecreëerd op 3 januari 2019 door Satoshi Nakamoto. Het minen van dit blok duurde 6 dagen. Normaal duurt het minen van een Bitcoin blok 10 minuten. Alleen was het eerste blok een experiment en moest het 100% goed zijn omdat het de fundering is voor de Bitcoin Blockchain.

De opbrengst van het Genesis Block was 50 bitcoins.

Daarnaast zat er ook een boodschap in het Genesis Block: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.” Deze boodschap doelt op de financiële crisis die de banken hebben veroorzaakt. Vervolgens moesten dezelfde banken door de belastingbetaler worden gered. Satoshi Nakamoto was een tegenstander van het traditionele financiële systeem en daarom creëerde hij waarschijnlijk de Bitcoin.

Bron: Investopedia

Foto: iStock/iLexx

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws