KuCoin Share

Wat is een KuCoin Share?

Een KuCoin Share (KCS) is een aandeel van het handelsplatform KuCoin. Het geeft daarom ook recht op een gedeelte van de winst van KuCoin. Daarnaast krijgen houders van KuCoin Shares korting op transactiekosten. In tegenstelling tot de Binance Coin van het handelsplatform Binance blijven de KuCoin Shares op het account staan wanneer men deze gebruikt voor transacties.

KuCoin Shares zijn ERC20 tokens en draaien op de blockchain van Ethereum.

Hoe zijn KuCoin Shares ontstaan?

KuCoin Shares komen voort uit het handelsplatform KuCoin. KuCoin is in augustus 2017 opgericht. De naam was eerst Kubi, maar deze is verandert in KuCoin. KuCoin heeft haar roots in China liggen, maar is door regulatie in China verhuist naar Hong Kong.

Welk doel dient de token?

KuCoin ShareKuCoin Shares hebben als doel om het handelsplatform te financieren. Verder zorgen de aandelen ervoor dat gebruikers mee profiteren van de winst van KuCoin. KuCoin zegt zelf dat je met 15.000 KuCoins per dag ongeveer 6,50 dollar verdient. Op het moment van schrijven is een KuCoin ongeveer 3,50 dollar waard. Dit komt uit op een rendement van 4,52% per jaar.

Verder geldt: Hoe meer er gehandeld wordt en hoe populairder het platform KuCoin wordt, hoe meer dividend er wordt uitgekeerd en hoe meer een KuCoin Share in waarde stijgt. 50% van de winst wordt uitbetaald aan dividenden.

Monetair

Kucoin Shares hebben een maximaal aanbod van 181.043.076 tokens. Huidig zijn er 75.730.576 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 42%. Elk jaar zullen er minder Kucoin Shares in omloop zijn. Kucoin koopt namelijk voor 10% van hun winst de Kucoin Shares en verbrandt deze vervolgens.

Waar kan je de token verhandelen?

KCS zijn alleen te verhandelen op het handelsplatform KuCoin.

Het is handig om eerst Bitcoins te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via KuCoin omwisselen in KCS.

Foto: iStock/Zapp2Photo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws