Mining pool

Wat is een Mining pool?

Een Mining pool is een samenwerkingsverband tussen miners om een nieuw blok op de blockchain te creëren. Een Mining pool is een fenomeen die de laatste jaren erg populair is geworden onder miners, omdat het minen van cryptomunten vandaag de dag veel moeilijker is dan vroeger. Daarnaast geeft het miners meer zekerheid.

Mining: De ontwikkeling tot aan Mining pools

Mining PoolIn de begin dagen van de Bitcoin kon men als particulier makkelijk bitcoins minen. Alleen, naarmate de koers van de Bitcoin steeg, steeg de populariteit en daarom ook de populariteit om bitcoins te minen.

Hierdoor nam de concurrentie tussen bitcoin miners toe en daarom nam de kans om succesvol bitcoins te minen als particulier af. Er werd speciale hardware ingezet om bitcoins te minen, zoals ASIC miners. Daarom gingen miners hun krachten bundelen om zo een voorsprong te krijgen op de concurrentie. Vandaag de dag wordt de bitcoin-mining-markt en de totale hashrate gedomineerd door mining pools.

Voordeel

Een mining pool heeft als grote voordeel dat de kans dat de pool een nieuw blok creëert en er bitcoins worden gemined veel groter is dan dat men dit als particulier doet. De krachten worden immers gebundeld. De totale opbrengst van de pool wordt verdeeld onder de deelnemers. Dit geeft miners meer zekerheid. De opbrengst van een miner in een mining pool zal veel minder volatiel zijn dan wanneer men als particulier zou minen.

Foto: iStock/NiseriN

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws