Stratis

Wat is Stratis?

Stratis ($STRAT) is een decentraal platform om applicaties op te bouwen. Het maakt het mogelijk en makkelijker voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen, te testen en daadwerkelijk uit te brengen.

Het grote voordeel van Stratis is dat het in C# .NET is geschreven. Dit is de programmeertaal van Microsoft en daarom opent het een deur voor een zeer grote groep ontwikkelaars. In tegenstelling tot Ethereum waar ontwikkelaars Solidity apart moeten leren.

Het consensus protocol van Stratis is Proof-of-Stake.

Hoe is Stratis ontstaan?

Stratis is ontstaan uit een ICO die van 21 juni 2016 tot en met 26 juni 2016 duurde. Totaal werd er 590.000 dollar opgehaald en de initiële prijs van een $STRAT was 0,0073 dollar. Chris Trew heeft de munt opgericht in het Verenigd Koninkrijk.

Welk doel dient de munt?

StratisStratis heeft als doel dat bedrijven blockchain applicaties op de mainchain van Stratis kunnen ontwikkelen. Dit op een eenvoudige manier. De cryptomunt maakt dit mogelijk doordat het programmeurs toelaat applicaties in C# .NET te programmeren. Wanneer een applicatie op de blockchain van Stratis is ontwikkeld, zal deze de blockchain van Stratis niet beïnvloeden. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij Ethereum.

De munt $STRAT heeft daarnaast als doel dat applicaties waarde kunnen uitwisselen op de Stratis blockchain.

Monetair

Sratis heeft een onbepaald maximaal aanbod. Op het moment van schrijven is er een aanbod van 98.839.685 munten. Ongeveer 85% van de 115.526.495 munten die er in 2050 zullen zijn is in circulatie. Hoe de overige munten precies worden uitgegeven is onduidelijk. Wel zal de inflatie afnemen door de jaren heen.

Waar kan je de munt verhandelen?

$STRAT is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Bittrex.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Bittrex, omwisselen in $STRAT.

Foto: iStock/Panuwat Sikham

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws