Status

Wat is Status?

Status (SNT) is een decentraal sociaal-economisch netwerk en gebruikt de blockchain van Ethereum. De applicatie is op de smartphone te downloaden. Deze geeft de gebruiker toegang tot een breed scala aan decentrale applicaties die ook gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Het is een ERC20 token en kan verhandeld worden onder de afkorting SNT.

Hoe is Status ontstaan?

Status is ontstaan uit een ICO die plaatsvond op 20 juni 2017. De hard cap van 90 miljoen dollar was zeer snel gehaald. De token is opgericht door Jarrad Hope en Carl Bennetts.

Welk doel dient de token?

StatusHet doel van Status is om de gebruiker toegang te geven tot het decentrale netwerk van Ethereum. Je hebt het gehele netwerk als het ware in je broekzak.

Met Status kan men waarde en informatie uitwisselen met anderen. Verder heeft het een wallet en een chat. Daarnaast heeft het nog vele functies en in de toekomst moeten er nog meer bijkomen.

Status heeft al deze functies, omdat je met Status toegang tot decentrale applicaties die op Ethereum zijn gebouwd. Net zoals Google Chrome je toegang geeft tot het internet, geeft Status je toegang tot het web 3.0.

Monetair

Status heeft een maximaal aanbod van 6.804.870.174 tokens. Op het moment van schrijven is er een aanbod van 3.470.483.788 tokens. 51% is in circulatie. 44% van de tokens was verkocht tijdens de ICO, 29% was gereserveerd voor toekomstige belanghebbenden, 20% was gereserveerd voor de core developers en 6,92% was toegekend aan ‘Status Genesis Token Holders’.

Waar kan je de token verhandelen?

SNT is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld, is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in SNT.

Foto: iStock

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws