Waves

Wat is Waves?

Waves is een decentraal handelsplatform dat opereert op een eigen ontwikkelde blockchain. Met de cryptomunt kan men razendsnel en met lage transactiekosten waarde uitwisselen. Dit kan men ook met andere cryptomunten. Alleen maakt Waves dit ook mogelijk voor fiatgeld en traditionele financiële producten.

Waves is dus een handelsplatform waar alle vormen van waarde met elkaar kunnen worden uitgewisseld zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Het is ontwikkelt in de programmeertaal Scala en is vergelijkbaar met BitShares en NEX.

Hoe is Waves ontstaan?

Waves is ontstaan uit een ICO die plaatsvond bvan 12-4-2016 tot en met 31-5-2016. Er is 14 miljoen dollar opgehaald met de ICO en de initiële verkoopprijs van een token was 0,188 dollar. Sasha Ivanov is de oprichter van Waves en wil met de cryptomunt voor iedereen toegankelijk zijn.

Welk doel dient de munt?

WavesHet doel van de cryptomunt is dat het een open decentraal handelsplatform moet zijn voor alles met waarde, zoals cryptovaluta, fiatgeld, aandelen, etc.

Het platform functioneert als volgt: Wanneer iemand een bitcoin op het decentrale platform wilt verhandelen, zet het deze in de bitcoin portemonnee van het decentrale platform. Hieruit krijgt de persoon een wbitcoin, deze heeft een 1:1 waarde van een normale bitcoin. Deze wbitcoin kan vervolgens worden verhandeld op de blockchain van Waves voor bijvoorbeeld een wethereum of weuro.

Ondanks dat Waves een decentraal platform is, werkt het samen met bepaalde instituties die bijvoorbeeld euro’s aannemen en deze vervolgens op het Waves platform zetten. Ook kan men op het decentrale platform een eigen munt creëren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor crowdfunding acties.

Monetair

De munt heeft een maximaal aanbod van 100.000.000 munten. Deze zijn allen 100% in circulatie. 85% is uitgegeven in de ICO en 15% is verdeeld onder vroege belanghebbenden, zoals het ontwikkelingsteam.

Waves maakt gebruik van het consensus protocol Proof-of-Stake. Op elke transactie op het platform zitten kleine transactiekosten. De opbrengst van deze wordt vervolgens onderverdeeld onder alle personen die staken.

Waar kan je de cryptomunt verhandelen?

Waves is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in Waves.

Foto: iStock/iLexx

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws