Waltonchain

Wat is Waltonchain?

Waltonchain (WTC) is vernoemd naar Carlie Walton. Hij is de uitvinder van de radio-frequency identification (RFID). Dit zegt alles over Waltonchain. RFID is een track en trace systeem dat objecten kan volgen gedurende het gehele logistieke proces. Zo kan met dit systeem horloges van echt of nep worden onderscheiden of kunnen we zien waar ons vlees vandaan komt.

Waltonchain is een ERC20 token en draait daarom op de blockchain van Ethereum. Het consensus protocol van de token is het Proof-of-Stake-&-Trust mechanisme. Dit is een geüpdate versie van het Proof-of-Stake mechanisme.

Hoe is Waltonchain ontstaan?

Waltonchain is opgericht in november 2016 en heeft haar roots in China liggen. Het project is opgericht door Do Sanghyuk, wie het initiatief neemt in Zuid-Korea, en Xu Fangcheng, wie het initiatief neemt in China. Het is onduidelijk hoeveel geld het project heeft opgehaald met de ICO.

Welk doel dient de token?

WaltonchainHet doel van de token is: “Een zakelijk ecosysteem creëren dat blockchain integreert met IoT (Internet of Things).”, zo meldt de officiële site van Waltonchain. IoT moet worden gebruikt om de blockchain van informatie te voorzien, waardoor men van de blockchain kan zien of een product deugt of juist niet.

Het team wil dit doel bereiken door 4 fases door te gaan. De planning van de fases is gedetailleerd beschreven op de officiële site van Waltonchain.

Monetair

WTC heeft een maximaal aanbod van 100.000.000 tokens. Huidig zijn er 31.144.099 tokens in circulatie, wat ongeveer 31% is.

Waar kan je de token verhandelen?

WTC is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in WTC.

Foto: iStock/laremenko

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws