agenda1 Gisteren hadden we te maken met een nagenoeg lege agenda, vandaag is dat echter iets anders. We ontvangen vandaag een aantal belangrijke macrocijfers die wellicht voor de nodige beweging kunnen gaan zorgen. Toch lijken de beurzen het ook vandaag weer op eigen krachten te moeten gaan doen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse handelsbalans 09:00 uur

De handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de groei in Duitsland. Import geeft een indicatie van de binnenlandse vraag. Omdat buitenlanders binnenlandse valuta moeten kopen om te betalen voor de exportproducten van het land, kan dit een aanzienlijk effect hebben op de EUR. De Duitse handelsbalans wordt verwacht op 19,2B.

  • Industriële productie Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

De industriële productie meet de wijziging in de totale output van de productie in het VK. Het geeft ons een goede indicator van de kracht van de productiesector. De verwerkende industrie maakt ongeveer 80% uit van de totale industriële productie. Dit macrocijfer wordt slechter verwacht op 0,2% (vorige maand 0,4%).

  • NIESR BBP schatting Verenigd Koninkrijk 16:00 uur

De NIESR BBP schatting is een niet-officieel rapport van de BBP van het VK. Het meet de wijziging in de geschatte waarde van alle goederen en diensten door de economie geproduceerd gedurende de voorbije 3 maanden. Gewoonlijk is dit rapport zeer betrouwbaar en geeft het een goed beeld van de groei van de economie in het VK. Dit macrocijfer wordt onveranderd verwacht op 0,7%. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties