agenda1 Vandaag hebben we te maken met een volle agenda. We ontvangen belangrijke macrocijfers vanuit Europa en Amerika. Deze macrocijfers kunnen voor de nodige bewegingen gaan zorgen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duits inkoopmanagersindex 09:30 uur

De Duitse inkoopmanagersindex (PMI) meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de productiesector. Elke notering boven 50 indiceert expansie, terwijl een notering onder 50 recessie aangeeft. Hij geeft een indicatie van de gezondheid van de productiesector en groei van de productie in Duitsland. Dit Duitse macrocijfer wordt beter verwacht op 50,4 (vorige maand 49,5).

  • Diensten PMI Eurozone 10:00 uur

De diensten inkoopmanagersindex (PMI) gepubliceerd door Markit, meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de dienstensector. Elke notering boven 50 indiceert expansie, terwijl een notering onder 50 recessie aangeeft. Het geeft een indicatie van de gezondheid van de dienstensector in de Eurozone. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 51,5 (vorige maand 51,1).

  • Productie PMI Eurozone 10:00 uur

De industriële inkoopmanagersindex (PMI) meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de verwerkende sector. Elke notering boven 50 indiceert een expansie van de verwerkende sector, terwijl een notering onder 50 een recessie aangeeft. Het geeft een indicatie over de gezondheid van de verwerkende sector en productiegroei in de Eurozone. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 50,5 (vorige maand 50,1).

  • Duits ZEW economisch sentiment 11:00 uur

Het Economisch Sentiment van het Duitse Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) bepaalt het vertrouwen van de Duitse institutionele beleggers. Boven 0 indiceert optimisme terwijl onder 0 pessimisme indiceert. Dit Duitse macrocijfer wordt beter verwacht op 20,8 (vorige maand 11,5).

  • Bouwvergunningen Amerika 14:30 uur

De bouwvergunningen tonen het aantal door de overheid afgeleverde vergunningen voor nieuwe bouwprojecten. Bouwvergunningen zijn een sleutelindicator voor de conditie van de huizenmarkt. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 1,060M. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?