DigiByte

Wat is DigiByte?

DigiByte (DGB) is een munt voor transacties van normale personen, ofwel micro-transacties. Dit maakt DigiByte mogelijk doordat het een bloksnelheid heeft van 15 seconden. Transacties worden dus bevestigt na 15 seconden. Bij Bitcoin is deze bloksnelheid 10 minuten. Naast snelle transacties heeft DigiByte SegWit geïmplementeerd en DigiByte legt een grote nadruk op cybersecurity.

Hoe is DigiByte ontstaan?

Jared Tate heeft DigiByte opgericht en ging live met de cryptomunt in 2014. Jared is nog steeds full-time ontwikkelaar bij het project. DigiByte heeft nooit een ICO gehouden om zich te financieren.

Welk doel dient de munt?

DigiByteHet doel van DigiByte is het faciliteren van (micro-)transacties op de blockchain die snel en veilig zijn. Dit benadrukt het eerste blok (het Genesis Block) van de blockchain. In deze staat: “USA Today: 10/Jan/2014, Target: Data stolen from up to 110M customers”.

Daarnaast kan de technologie van Digibyte worden toegepast op andere applicaties en bij deze applicaties 90% van de meest voorkomende zwakheden op het internet oplossen. Ook wil de cryptomunt met hun technologie IoT apparaten gaan beveiligen en gebruik maken van kunstmatige intelligentie voor innovaties in automatisering en data analyse.

Monetair

DigiByte heeft een maximaal aanbod van 21.000.000.000 munten. Huidig zijn er 10.227.206.074 munten in circulatie. Dit is ongeveer 48%. De cryptomunt maakt gebruik van Proof-of-Work en daarom worden de munten gemined. Dit zal gebeuren op een snelheid die in de loop der tijd zal afnemen. In 2035 zullen alle munten zijn gemined.

Waar kan je de token verhandelen?

DGB is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Bittrex.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Bittrex, omwisselen in DGB.

Foto: iStock/metamorworks

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws