Dragonchain

Wat is Dragonchain?

Dragonchain (DRGN) is een gedecentraliseerd platform en incubator voor blockchain projecten. Oorspronkelijk is het een project van Walt Disney, maar Disney heeft afstand genomen van het project. Nu is Dragonchain een ecosysteem voor blockchain start-ups.

Het biedt opslag en bescherming van bedrijfsprocessen/gegevens. Daarnaast maakt het een marktplaats mogelijk voor bijvoorbeeld slimme contracten en biedt het ontwikkelaars de mogelijkheid om met gangbare programmeertalen te werken, zoals Java.

Dragonchain is een ERC20 token en werkt op de blockchain van Ethereum.

Hoe is Dragonchain ontstaan?

Het is in 2014 opgericht door Walt Disney met als doel om de bedrijfsgegevens op te slaan. In 2016 deed Disney afstand van het project en heeft het de code open source gemaakt. Toen hebben enkele medewerkers van Disney het project verder opgepakt en het verder ontwikkeld.

Dragonchain is gefinancierd met een ICO die van 2 oktober 2017 tot en met 2 november 2017 duurde. In deze periode is 13.700.000 dollar opgehaald.

Welk doel dient de token?

DragonchainDe token dient als een ecosysteem om blockchain start-ups te laten accelereren. Hiervoor heeft het een marktplaats waar men diensten kan kopen met de DRGN token.

Daarnaast is het platform als een incubator en kan een blockchain start-up worden gefinancierd met de DRGN token. De DRGN token kan dus in het gehele ecosysteem worden gebruikt om een blockchain start-up te laten accelereren.

Monetair

Dragonchain heeft een maximaal aanbod van 433.494.437 tokens. Huidig zijn er 238.421.940 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 55%.

Waar kan je de token verhandelen?

DRGN is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Kucoin.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Kucoin, omwisselen in DRGN.

Foto: iStock/PHOTOGraphicss

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws