Golem

Wat is Golem?

Golem (GNT) is een gedecentraliseerde markt voor het uitwisselen van computerkracht. Waar computerkracht eerst een investering was voor langere termijn, is computerkracht dankzij Golem makkelijk inzetbaar. De GNT token is ideaal wanneer je tijdelijk computerkracht nodig hebt of wanneer je tijdelijk computerkracht over hebt.

Golem draait op de blockchain van Ethereum en is daarom een ERC20 token.

Hoe is Golem ontstaan?

Julian Zawistowski is de oprichter van Golem samen met drie anderen. De ICO op 13 november 2016 duurde slechts 29 minuten. Er werd voor 8.000.000 dollar opgehaald. De initiële prijs van één GNT was 0,0015 dollar.

Welk doel dient de token?

GolemHet doel van Golem is om computerkracht voor iedereen toegankelijk te maken door een decentrale markt voor computerkracht te creëren. Zo ontstaat er een win-win situatie voor personen met een tekort aan computerkracht en een overschot aan computerkracht.

De aanbieder van computerkracht en de vrager van computerkracht sluiten samen een contract op de blockchain val Golem. Wanneer er aan de voorwaarde van het contract is voldaan, keert deze automatisch GNT uit aan de aanbieder van de computerkracht. Dit gaat automatisch, omdat Golem werkt met slimme contracten.

Monetair

Golem heeft een maximaal aanbod van 1.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 834.262.000 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 83%. 82% van de tokens is uitgegeven tijdens de ICO, 6% is toegekend aan de ontwikkelaars en 12% is toegekend aan de Golem Factory. Er komen dus geen nieuwe tokens in circulatie door minen of staken.

Waar kan je de token verhandelen?

GNT is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in GNT.

Foto: iStock/NicoElnino

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws