Investeren in ICO’s

Een ICO is een zeer risicovolle investering. De kans dat het project faalt is aanzienlijk. Aan de andere kant kunnen er ook winsten tot wel duizenden procenten worden geboekt. Hoe weet je of je in de juiste ICO investeert? Hieronder zijn enkele belangrijke punten om op te letten opgesomd.

Welk doel heeft het project?

Misschien wel een van de belangrijkste beleggingsregels is: Weet waar je in belegt. Daarom moet je weten wat het doel is van de ICO. Om dit doel te achterhalen is het White Paper van het project een goede plek om te beginnen. Vraag je altijd af welk probleem het project op gaat lossen en ga na of alles duidelijk is. Bekijk ook de roadmap van de ICO.

Het core team

Zoek op wie de mensen zijn achter het project en bekijk de loopbaan van deze mensen. Bijvoorbeeld door LinkedIn profielen na te gaan. Zet grote vraagtekens bij het project, wanneer de mensen achter het project niet te vinden zijn op het internet. Een onbekend team kan duiden op fraude.

De community

Investeren in ICO'sBekijk of het project een community heeft op bijvoorbeeld Reddit of Telegram. Op deze kanalen kan je vragen stellen over het project. Zet wederom vraagtekens bij het project wanneer er veel onrust en onzekerheid heerst binnen de community.

Kijk ook of het project een samenwerkingsverband heeft met bedrijven. Dit kan als een pluspunt worden beschouwd.

Technische details

Bekijk technische details van het project. Op welke blockchain is het project gebouwd? Is er een Bèta of testversie? Wat is het consensus protocol? Is dit Proof-of-Work, Proof-of-Stake of anders? Wat is het totale aanbod van de tokens en hoeveel tokens komen er ieder jaar bij? Deze details zijn in het Whitepaper of anders binnen de community te vinden.

Concurrentie

Wanneer je al deze punten hebt doorlopen is het zaak om concurrenten te zoeken die het betreffende doel beter kunnen realiseren. Probeer verschillende projecten met hetzelfde doel te vergelijken en kies uiteindelijke de beste investering.

Bron: CRYPTOASSETS, The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond

Foto: iStock/Chunumunu

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws