Komodo

Wat is Komodo?

Komodo (KMD) is een cryptomunt die anonimiteit garandeert. Daarnaast kunnen er op de blockchain van Komodo decentrale applicaties en slimme contracten worden gebouwd. Daarom maakt de cryptomunt het mogelijk om anoniem met decentrale applicaties en slimme contracten te werken.

Komodo maakt gebruik van het consensus protocol Delayed Proof-of-Work.

Hoe is Komodo ontstaan?

KomodoKomodo is ontstaan uit een fork van de privacy munt Zcash.

Ook is er een ICO geweest om het project te financieren. Met deze haalde de cryptomunt ongeveer 2.000.000 dollar op. De ICO duurde van 15 oktober 2016 tot en met 16 november 2016.

Het is onbekend wie de oprichter van Komodo is, omdat het ontwikkelingsteam erg op de privacy is gericht. De oprichter gebruikt namelijk een pseudoniem.

Welk doel dient de munt?

De cryptomunt heeft eigenlijk twee doelen. Ten eerste het verzorgen van privacy op de blockchain. Ten tweede het faciliteren van een platform voor decentrale applicaties en slimme contracten. Daarom is Komodo lastig te vergelijken met andere cryptomunten. Andere cryptomunten hebben namelijk een van deze doelen en niet beiden.

Monetair

Komodo heeft een maximaal aanbod van 200.000.000 munten. Huidig zijn er 104.059.342 munten in circulatie. Dit is ongeveer 52%. Er zijn 90.000.0000 munten uitgegeven tijdens de ICO en 10.000.000 munten werden toegekend aan de ontwikkelaars, adviseurs, etc. Elk jaar zal de inflatie 5% bedragen doordat de overige munten worden verdeeld onder bestaande Komodo bezitters.

Waar kan je de token verhandelen?

KMD is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in KMD.

Foto: iStock/iLexx

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws