Loopring

Wat is Loopring?

Loopring (LRC) is een soort decentraal handelsplatform. Het is alleen niet een decentraal handelsplatform zoals we deze kennen. Loopring doet het anders. Het maakt interoperabiliteit tussen handelsplatformen, zoals Binance, mogelijk. Hierdoor lost het enkele problemen op: Het elimineert prijsverschillen tussen handelsplatformen, het creëert liquiditeit en het zorgt dat de handelsplatformen geen beheerder meer zijn van de cryptovaluta’s.

Loopring is een ERC20 token en werkt op de Ethereum blockchain. Het wil echter met meerdere platforms voor slimme contracten samenwerken, zoals NEO en Qtum.

Hoe is Loopring ontstaan?

Loopring is ontstaan uit een ICO die van 1 augustus 2017 tot en met 16 augustus 2017 duurde. Totaal werd er 45.000.000 dollar opgehaald met een initiële prijs van 0,06 dollar. Daniel Wang is de oprichter van het decentrale handelsplatform.

Welk doel dient de token?

LoopringLoopring wil enkele problemen rondom de handel in cryptovaluta’s oplossen. Loopring kan handelen tussen handelsplatformen door middel van een gecentraliseerd en geautomatiseerd systeem. Dit brengt alle liquiditeit bij elkaar en zorgt ervoor dat een munt kan worden aangeschaft of worden verkocht tegen de voordeligste prijs.

Daarnaast bewaart men met Loopring de aangekochte cryptomunten niet op het handelsplatform, maar bewaart men deze in de eigen wallet. Ook betaal je geen kosten om de munten op te nemen van het handelsplatform.

Monetair

Loopring heeft een maximaal aanbod van 1.374.956.868 tokens. Huidig zijn er 572.074.043 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 42%. Ongeveer 50% van de tokens is uitgegeven tijdens de ICO, 30,5% is toegekend aan de Loopring Foundation, 7,2% is toegekend aan institutionele investeerders en 8,3% is toegekend aan een stimuleringsplan voor de langere termijn.

Waar kan je de token verhandelen?

LRC is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in LRC.

Foto: iStock/Rick_Jo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws