Mithril

Wat is Mithril?

Mithril (MITH) is een gedecentraliseerd platform die gebruikers mogelijk maakt om geld te verdienen aan de social media content. Op het moment werkt Mithril alleen met het social media platform Lit. Lit is vergelijkbaar met Facebook. Alleen kan men met Lit – dankzij Mithril – geld verdienen op basis van de reacties, likes, etc. die je krijgt. Dit wordt ‘social mining’ genoemd.

Mithril werkt op de Ethereum blockchain en is een ERC20 token.

Hoe is Mithril ontstaan?

De token is opgericht door Jeff Huang, een Taiwanees van 45 jaar. Hij is eigenaar van 17 Media, een streamingdienst in Azië. Hij is ook betrokken in Formosa Financial, een ander crypto project.

Het project is niet gefinancierd middels een ICO, maar wel middels een private sale. Pantera Capital en de Qtum Foundation zijn de voornaamste investeerders in het blockchain project.

Welk doel dient de token?

MithrilHet doel van de token is om te concurreren met grote social media platformen, zoals Facebook en het Chinese WeChat. Dit wil het bereiken door gebruikers van de social media platformen waarde uit te keren (in de vorm van tokens) op basis van wat men toevoegt aan het platform. Mithril is zelf geen social media platform.

Daarnaast kan met de Mithril tokens die men heeft verdient, opslaan op een account en deze inwisselen voor bitcoins of ethers.

Monetair

Mithril heeft een maximaal aanbod van 1.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 306.417.022 tokens in circulatie, wat ongeveer 31% is. In de private sale zijn er 300.000.000 tokens uitgegeven.

Waar kan je de token verhandelen?

MITH is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Bitfinex.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Bitfinex, omwisselen in  MITH.

Foto: iStock/laremenko

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws