RChain

Wat is RChain?

RChain (RHOC) is een platform voor slimme contracten. Alleen wilt het zich op bepaalde punten verbeteren ten opzichte van de concurrenten, zoals Ethereum. Zelf zegt RChain dat het op dezelfde schaal als Facebook content wil creëren en op dezelfde snelheid transacties wil uitvoeren als Visa. Dit wil het bereiken met de ‘Rho Virtual Machine Execution Environment’.

RChain is een ERC20 token en maakt gebruik van Proof-of-Stake.

Hoe is RChain ontstaan?

RChain is ontstaan uit een ICO die van 4-4-2017 tot en met 16-4-2017 duurde. Er is 15 miljoen dollar opgehaald met de ICO en de initiële verkoopprijs van een token was 0,20 dollar. Greg Meredith is de oprichter van RChain en wil Ethereum en Bitcoin uitdagen.

Welk doel dient de munt?

RChainRChain heeft als doel om een betere versie te worden dan Ethereum. Dit wil het doen door ten eerste de transactie snelheid op te voeren. Zo wil het in staat zijn om 40.000 transacties per seconde uit te voeren en dit vervolgens op te voeren naar 100.000 transacties per seconde.

Ten tweede wil RChain bepaalde development tools leveren zodat ontwikkelaars met verschillende achtergronden en programmeertalen makkelijker hun applicaties op de RChain blockchain kunnen bouwen.

Ten derde is er de co-op. Dit is een groep/organisatie voor ontwikkelaars, investeerders en gebruikers van RChain. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het bestuur van de blockchain en elk lid heeft de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het platform.  Lidmaatschap kost één keer 20 dollar en bied enkele voordelen.

Ten vierde is veiligheid en vertrouwen een punt dat het project wil verbeteren. Er moeten veilig applicaties worden ontwikkeld.

Monetair

Rchain heeft een maximaal aanbod van 861.185.194 tokens. Op het moment van schrijven is er een aanbod van 360.077.589 tokens. Ongeveer 41% is in circulatie. Hoe de overige tokens worden uitgegeven is onduidelijk.

Waar kan je de token verhandelen?

RHOC is te verhandelen op een beperkt aantal platformen.Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Kucoin.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Kucoin, omwisselen in RHOC.

Foto: iStock

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws