Security token

Security tokens zijn financiële producten die verhandelbaar zijn op de blockchain. De meeste tokens zijn security tokens, omdat speculatie vaak de reden is dat investeerders tokens kopen.

Wat is een security token?

Een token die een aandeel van een bedrijf of project vertegenwoordigd en niet wordt ingezet voor het gebruik van diensten of producten, zal waarschijnlijk geclassificeerd worden als security token. Het doel van deze token is daarom het maken van winst in plaats van een dienst of product gebruiken, zoals bij een utility token.

Een security token lijkt veel op een equity token. Echter zijn er meer security tokens, omdat een equity token een soort security token is. Alle equity tokens zijn in principe security tokens, alleen zijn security tokens niet allen equity tokens.

Wat bepaald of een token een security token is?

Security tokenDe SEC (Securities and Exchange Commision) is de Amerikaanse toezichthouder op financiële markten. Deze autoriteit bepaalt of een token een investeringsproduct is. Een token is een security token, wanneer de SEC bepaalt dat een token een investeringsproduct is. Dit bepaald de SEC op basis van de Howey test.

Wanneer een token door de SEC als een security token wordt beschouwd, zal de uitgever van de token aan bepaalde regels van de SEC moeten voldoen. Om deze reden heerst er onrust rond bepaalde ICO’s. Tokens van ICO’s kunnen namelijk als illegaal worden beschouwt als blijkt dat de token een security token is.

Bron: Strategiccoin

Foto: iStock/ikachan999

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws