0x

Wat is 0x?

0x (ZRX) is een decentraal handelsplatform, zoals Waves. Alleen richt 0x zich specifiek op de Ethereum blockchain, omdat de oprichters van 0x geloven in de toekomst van tokens op de Ethereum blockchain. 0x zegt efficiënter te zijn dan andere decentrale handelsplatformen.

Het is een ERC20 token op de blockchain van Ethereum.

Hoe is 0x ontstaan?

0x is ontstaan uit een ICO die plaatsvond van 15-8-2017 tot en met 15-9-2017. Er is 24 miljoen dollar opgehaald in deze periode en de initiële verkoopprijs van een token was 0,048 dollar. Amir Bandeali en Will Warren zijn de oprichters van 0x en geloven in de tokenisatie van de economie.

Welk doel dient de token?

0x0x heeft als doel om te functioneren als een decentraal handelsplatform. Personen kunnen hier rechtstreeks met elkaar kunnen handelen zonder een de tussenkomst van een tussenpersoon. De token wil naast cryptovaluta’s en tokens ook traditionele financiële producten, zoals aandelen, op de blockchain verhandelbaar maken.

Daarnaast willen de oprichters de inefficiëntie van andere decentrale handelsplatformen elimineren. Hiervoor heeft de token een protocol ontwikkeld. Dit protocol zorgt ervoor dat alleen de waardeoverdracht van de transactie on-chain gebeurt en de rest van de transactie gebeurt off-chain. Voor on-chain activiteiten zijn GAS-kosten (transactiekosten) en voor off-chain activiteiten niet. Hierdoor wordt het decentraal handelen voordeliger.

Monetair

0x heeft een maximaal aanbod van 1.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 526.352.490 tokens in circulatie. Dit is ongeveer 53%. Tijdens de ICO is 50% van het totale aanbod uitgegeven. De overige 50% is verdeeld onder vroege belanghebbenden, zoals adviseurs en de ontwikkelaars. Deze 50% zit opgesloten voor vier jaar. Elk jaar zal een deel van deze 50% mogen worden uitgegeven.

Waar kan je de token verhandelen?

ZRX is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in ZRX.

Foto: iStock/farakos

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws