Een van de grootste handelsplatformen ter wereld, Coinbase, geeft aan dat het een nieuwe token toevoegt. Namelijk 0x (ZRX). Deze is een ERC-20 token en gebaseerd op de Ethereumblockchain. De notering van 0x maakt Coinbase bekent in een blogpost uitgekomen op 11 oktober.

Met de notering van 0x komt de token in een mooie lijst qua cryptovaluta. Coinbase liet voorheen alleen de handel toe in grotere cryptovaluta, zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classis. Nu voegt Coinbase dus een kleinere ERC-20 token toe.

Al langere tijd aan het verkennen

De toevoeging van de kleinere token komt niet geheel onverwacht.

Eerder dit jaar gaf Coinbase al aan een nieuwe cryptovaluta of token toe te voegen aan het handeplatform. In juli overwoog het Cardano, Basic Attention Token, Stellar Lumens, Zcash en 0x.

In maart van dit jaar gaf Coinbase al aan dat het wegen verkende om ERC-20 tokens toe te voegen. Zo stelde het platform: “Na de evaluatie van verschillende factoren, als liquditeit, prijsstabiliteit en andere factoren die de gezondheid van een markt belichten, kiezen we er toch voor om een ERC-20 token toe te voegen.”

Louter Coinbase Pro

Ondanks dat Coinbase 0x toevoegt aan het handelsplatform is de handel niet voor alle gebruikers beschikbaar. Eigenlijk slechts voor een selecte groep, want 0x is in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers van Coinbase Pro.

Coinbase Pro is alleen toegankelijk voor grotere spelers van de markt, zoals instituties. Het handelsplatform zal aankondigen als 0x ook verhandelbaar is op het normale Coinbaseplatform.

Zelfs op Coinbase Pro is de handel in 0x alleen beschikbaar wanneer er voldoende liquiditeit voor de token ontstaat. De paren waarin 0x verhandelbaar is, zijn: ZRX/USD, ZRX/EUR en ZRX/BTC.

Momenteel noteert 0x rond de 0,78 dollar en staat het bijna 18 procent hoger op de dag.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock