Bitcoin Private

Wat is Bitcoin Private?

Bitcoin Private (BTCP) is een hard fork van de cryptomunt Zcash. De technologie achter Bitcoin Private is hetzelfde als die van Bitcoin Gold, maar dan zit er ook de technologie van Zcash ingebouwd. Dat betekent dat er betalingen kunnen worden gedaan op een openbare blockchain, maar de gegevens van de afzender, ontvanger en het bedrag niet traceerbaar zijn.

Hoe is Bitcoin Private ontstaan?

De hoofdontwikkelaar achter Bitcoin Private is Rhett Creighton, samen met hem zijn er 50 actieve leden bezig met Bitcoin Private. Tijdens een Bitcoin Private conferentie in Texas werd eindelijk bekend gemaakt dat op 28 februari 2018 er een snapshot plaats zal vinden en 2 dagen later zal het netwerk forken en gelanceerd worden als Bitcoin Private.

Welk doel dient de munt?

Bitcoin PrivateBitcoin Private neemt de broncode over van Zcash. Deze wordt ook wel zk-snarks genoemd. Dit zijn enorm ingewikkelde processen die voor maar weinig mensen zijn weggelegd om er mee om te gaan. Dit maakt het erg interessant voor cryptografen om ze bijv. te mijnen. Echter is Bitcoin Private zo gemaakt dat het voor iedereen mogelijk is om te mijnen, dit is niet het geval bij Bitcoin.

Iedereen met een GPU op de computer kan Bitcoin Private minen.

Zo heeft Vitalik Buterin ook de Zk-snarks bestudeerd en heeft besloten deze ook aan het Ethereum protocol toevoegen. De combinatie van Zclassic met Bitcoin maakt het dus mogelijk om betalingen niet traceerbaar te maken vandaar de naam Bitcoin Private. De cryptovaluta zal veel sneller zijn dan Bitcoin, het maakt namelijk gebruik van een 2MB blockchain waar Bitcoin gebruik maakt van een 1MB blockchain.

Het grootste voordeel van de cryptovaluta is dat het communiceert op zowel het Bitcoin netwerk als het Lightning netwerk. Dit maakt het voor de gebruikers erg interessant en gebruiksvriendelijker dan de concurrenten zoals Dash, Pvix en Viacoin

Monetair

Bitcoin Private heeft een maximaal aanbod van 21.000.000 munten. Huidig zijn 20.441.652 munten in circulatie, wat ongeveer 97% van het maximum is. Nieuw munten worden gemijnd middels Proof-of-Work. De opbrengst per gemijnd blok zal 1,5625 BTCP zijn.

Waar kan je de munt verhandelen?

BTCP is op het moment helaas niet direct te kopen op een platform via Ideal.

Het is wel mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in BTCP.

Foto: iStock/Yuuji

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws