Hshare

Wat is Hshare?

Hshare (HSR) is een cryptovaluta die zich richt op twee punten. Ten eerste op anoniemiteit, zoals Zcash. Ten tweede op interoperabiliteit – de communicatie tussen verschillende blockchains. Hshare bestaat uit twee side chains. Een daarvan is een blockchain en de andere is een DAG (Directed Acyclic Graph). Ofwel de Tangle, zoals IOTA deze heeft.

Hshare maakt gebruik van een hybride consensus protocol, namelijk een combinatie van Proof-of-Work en Proof-of-Stake. Wanneer het main net van Hshare wordt gelanceerd, wordt elke Hshare omgeruild voor een Hcash. Hcash wordt de uiteindelijke munt.

Hoe is Hshare ontstaan?

Hshare is opgericht door het bedrijf Hcash en is gefinancierd door een ICO die van 28 juli 2017 tot en met 20 augustus 2017 liep. De CEO van Hcash is Dallas Brook, een expert in finance en investeringen. De CTO, Khal Achkar, heeft meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van informatie systemen.

Welk doel dient de munt?

HshareHshare heeft als doel om blockchains en DAG’s met elkaar te laten communiceren en om anonieme transacties te verrichten. Op het gebied van interoperabiliteit gaat Hshare dus verder dan de concurrenten, omdat het ook DAG’s met elkaar wil laten communiceren. Daarnaast is Hshare bestand tegen quantum computers.

Het tweede doel van Hshare is het mogelijk maken van 100% anonieme transacties. Hiervoor maakt het gebruik van de ‘zero knowledge proof’ technologie. Zcash gebruikt deze technologie ook. Hierbij heeft men de mogelijkheid om een publieke transactie te sturen of een private (anonieme) transactie te sturen.

Monetair

Hshare heeft een maximaal aanbod van 84.000.000 munten. Huidig zijn er 42.986.451 munten in circulatie. Dit is ongeveer 51%. 25% van het maximale aanbod is uitgegeven via de ICO. Een andere 25% is toegekend aan vroege belanghebbenden. De overige 50% wordt in circulatie gebracht door het minen en staken van munten. Er is namelijk een hybride consensus protocol van Proof-of-Work en Proof-of-Stake.

Waar kan je de token verhandelen?

HSR is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in HSR.

Foto: iStock/metejmo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws