IOStoken

Wat is IOStoken?

IOStoken (IOST) is een platform voor de Internet-of-Service (IoS). Hier kunnen dienstverleners hun diensten aanbieden zonder tussenpersoon. Dit verschilt eigenlijk niet zo veel van andere platformen voor slimme contracten, zoals Ethereum. Het enige verschil is dat IOST veel schaalbaarder meent te zijn, want het gebruik unieke concensus protocol Proof-of-Believability.

IOStoken is een ERC20 token en maakt dus gebruik van de blockchain van Ethereum.

Hoe is IOStoken ontstaan?

IOSToken is opgericht in Singapore door 5 personen waaronder Terrence Wang. Terrence Wang heeft CoinLang ontwikkeld. Dit is een programmeertaal voor Bitcoin met een hogere functionaliteit.

In eerste instantie is de token alleen door institutionele investeerders gefinancierd. Zo mochten alleen institutionele investeerders in IOStoken investeren. Na deze investeringsronde is er een ICO gehouden.

Welk doel dient de token?

IOStokenIOStoken wil met Internet-of-Service en de blockchain een zeer schaalbaar en anoniem platform ontwikkelen. Dienstverleners kunnen hier hun diensten aanbieden zonder tussenpersoon.

Deze doelen wil het project bereiken door ‘Efficient Distributed Sharding’ en het concencus protocol Proof-of-Believability te gebruiken.

Bij Proof-of-Believability worden nodes die transacties valideren door het netwerk geselecteerd op basis van hun geloofwaardigheid. Dit is afhankelijk van drie factoren. Het gedrag wat een node vertoont op de blockchain, de hoeveelheid tokens een node bezit en welke beoordeling een node krijgt van het netwerk.

Monetair

IOStoken heeft een maximaal aanbod van 21.000.000.000 tokens. Huidig zijn er 8.400.000.000 tokens in circulatie. Dit is 40%. Hoe de overige tokens worden uitgegeven is onduidelijk.

Waar kan je de token verhandelen?

IOST i

is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is handig om eerst bitcoins aan te kopen via bijvoorbeeld LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in IOST.

Foto: iStock/imaginima

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws