Bitvavo (handelsplatform)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlands online handelsplatform. Het platform maakt het mogelijk om in vele cryptomunten te handelen. Op het moment zijn dit 37 cryptomunten. Verder is het platform eenvoudig te gebruiken, heeft het lage kosten en is het zeer veilig.

Bitvavo gebruiken

Wanneer men het platform wilt gebruiken, moet men eerst een gratis wallet maken. Dit is heel makkelijk. Men dient zich te registreren en de voorwaarden te accepteren. Vervolgens dient het mailadres te worden bevestigt. Nu is de wallet klaar voor gebruik.

Dit proces is zeer eenvoudig in tegenstelling tot andere brokers, zoals Coinbase. Hier dient men eerst foto’s van het paspoort of van de ID-kaart te uploaden en deze te verifiëren met een foto van je gezicht. Dit kan een vrij ingewikkeld proces zijn.

Gelukkig is dit bij Bitvavo niet het geval!

De tweede stap om in cryptomunten te handelen, is geld te storten in je nieuwe Bitvavo wallet. Ook op dit punt is Bitvavo gebruiksvriendelijker dan de meeste handelsplatformen.

Men kan namelijk kiezen om met iDeal of met een bankoverschrijving te betalen. iDeal is natuurlijk een zeer betrouwbare manier om te betalen en is vaak de eerste keus voor personen uit Nederland.

Bitvavo aanmelden

De derde stap is om de gewenste cryptomunt te kopen. Bitvavo maakt dit wederom zeer gebruiksvriendelijk. Als men inlogt ziet men op het begin overzicht een lijst met cryptomunten die Bitvavo aanbiedt. Door simpelweg op kopen te klikken en de gewenste hoeveelheid in te vullen, is men eigenaar van de cryptomunt.

Bitvavo cryptovaluta kopen

Kortom, het hele proces om een gewenste cryptomunt te kopen is zeer eenvoudig in vergelijking met de meeste handelsplatformen.

Groot aanbod cryptomunten

Naast dat Bitvavo zeer gebruiksvriendelijk is, heeft men ook keuze uit een breed aanbod aan cryptomunten.

Natuurlijk heeft men keuze uit de grootste cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Net als bij andere handelsplatformen.

Bitvavo geeft ook de mogelijkheid om in andere cryptomunten te handelen zoals, EOS, Cardano en IOTA. Wellicht bekende munten.

EOS en Cardano beiden een 3e generatie cryptomunt die streven Ethereum voorbij te gaan. IOTA een cryptomunt die gebruikt maakt van de Tangle in plaats van de blockchain om zo schaalbaarheid problemen op te lossen.

Bij deze munten houdt het niet eens op. Bitvavo geeft namelijk ook de mogelijkheid om eenvoudig in minder bekende cryptomunten te handelen. Bijvoorbeeld in Zilliqa, Waltonchain of in ICON.

Deze minder bekende cryptomunten hebben vaak meer volatiliteit dan Bitcoin of Ethereum. De koersen kunnen daarom erg hard stijgen, maar ook erg hard dalen. Kijk daarom goed uit wanneer men in deze munten belegt. Beleg nooit een te groot gedeelte in deze volatiele munten.

Wat dit grote aanbod aan cryptomunten als voordeel heeft, is dat men geen account hoeft aan te maken op een extern handelsplatform. Vaak bieden handelsplatformen die het mogelijk maken om cryptomunten met euro’s te kopen niet de mogelijkheid om veel verschillende cryptomunten te kopen.

Coinbase biedt bijvoorbeeld alleen Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash aan. Een andere groot platform zoals Coinbase is Blockchain.info. Deze biedt alleen Bitcoin aan.

Als men op een van deze platformen cryptomunten koopt en men wil zich meer diversifiëren in de cryptomarkt dan moet men een account aanmaken op een groot handelsplatform, zoals Binance.

Bitvavo maakt het dus mogelijk om veel tijd te besparen in dit proces en het heeft het voordeel dat cryptomunten op een plaats en op een overzicht zijn opgeslagen.

Overig

Men kan bij Bitvavo gebruik maken van Twee-factor authenticatie. Dit maakt uw account extra veilig. Maak hier daarom altijd gebruik van!

Ook kan men instellen welke apparaten zijn toegestaan om in te loggen op het account en kan men gebruik maken van een veiligheidslogboek.

Daarnaast kan men ook nog iets verdienen aan het handelsplatform. Wanneer men nieuwe gebruikers uitnodigt, krijgt men leuke voordelen.

Bitvavo biedt dus vele voordelen doordat het zeer gebruiksvriendelijk is een een breed aanbod cryptomunten heeft. Men kan met iDeal betalen en het handelsplatform is zeer veilig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws